Orgelreizen

Orgelreizen

Tot en met 2019 werden door ons regelmatig internationale orgelreizen georganiseerd.
Als voorbeeld noemen we de zeer geslaagde Bachorgelreis in mei 2010 naar het Duitse Thüringen en Saksen, de Mozartorgelreis (van Salzburg naar Wenen) in 2011, de zes Domkerkenorgelreis in 2012, in 2013 naar Zwitserland, in 2014 naar de Elzas en Parijs, in 2015 naar de baksteenkerken in Hamburg en langs de Oostzee, in 2016 naar Praag, in 2017 naar de Moezel, in 2018 naar Antwerpen/Mechelen en in 2019 naar Ostfriesland. Tijdens deze reizen werden diverse orgelconcerten verzorgd door de organist van de betreffende kerk of door
Gijsbert Lekkerkerker.

Voor een overzicht van het Orgelreizenprogramma kunt u
hier klikken. U wordt dan doorgelinkt naar de speciale website www.orgelreizen.nl. U vindt daar uitgebreide informatie en uitvoerige reisprogramma's en verslagen van eerder gemaakte orgelreizen.Orgelreis 2019: OSTFRIESLAND.
De laatste orgelreis was een reis van 3 dagen naar Ostfriesland (5 - 7 juni 2019)
De volgende orgels werden tijdens deze reis bezocht en gehoord:
- Warnfried Kirche in Osteel; orgel gebouwd door Edo Evers uit Groningen in 1619
- Ludgerikirche in Norden; Schnitgerorgel (1688/1692)
- Sankt Nikolai kirche in Altenbruch; Klapmeyer orgel (1730)
- Sankt Petri und Paul kirche in Cappel; Schnitgerorgel (1680)
- Sankt Bartholomäus-Kirche in Dornum; Gerard von Holy orgel (1711)
- Georgskirche in Weener; Schnitgerorgel (1710)
Ook hebben we een rondleiding gekregen in het Organeum in Weener, een orgelmuseum waar een aantal kabinet- en bureau-orgels staan opgesteld.

De reis werd weer afgelegd per luxe VIPtouringcar van Brouwer Tours. Reisleidster was Hennie Lekkerkerker.
Voor een fotoverslag, klik
hier.


Hofkirche Dresden

 

Orgelreis 2020 naar Westfalen

I.V.M. DE CORONA CRISIS in 2020 en 2021 IS DEZE REIS DEFINITIEF AFGELAST.
Na het overlijden van Gijsbert Lekkerkerker op 23 oktobver 2022 zullen er geen orgelreizen meer georganiseerd worden.


Na 11 succesvolle eerdere orgelreizen gaat de komende orgelreis naar Westfalen (Duitsland).

De orgelbusreis 2020 is een reis van 3 dagen (dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 mei, in de week tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren) naar Westfalen.
I.v.m. de corona crisis is de reis uitgesteld naar dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 oktober 2020 maar later alsnog afgelast.

Het programma is gelijk gebleven en ziet er als volgt uit.

Op dinsdag 6 oktober 2020 gaan we naar de Dom in Paderborn. In de Dom staan 3 orgels: het hoofdorgel (torenorgel), een groot koororgel en een orgel in de crypte. Deze orgels, in 1979-1981 gebouwd door fa. Siegfried Sauer (crypte orgel door fa. Feith sr.), kunnen vanaf 1 speeltafel bespeeld worden en is daarmee het op 2 na grootste orgel in Duitsland. Tobias Aehlig zal voor ons een wandelconcert geven. Hij zal alle orgels afzonderlijk laten horen, waarbij we in de nabijheid van het betreffende orgel kunnen zitten en tenslotte alle orgels gelijktijdig vanaf de centrale speeltafel.

Na het concert gaan we naar de Abdinghofkirche, op loopafstand van de Dom. Daar kunnen we luisteren naar de 15 aangemelde orgel spelende deelnemers. In die kerk staat een orgel, in 1961 gebouwd door fa. Emile Hammer.

Op woensdag 7 oktober gaan we naar de Sankt Petrikirche in Soest. Daar spelen eerst de aangemelde spelende organisten op het in 2006 door fa. Späth gebouwde orgel. Aansluitend zal kantororganist mevr. Arnsmeier voor ons een concert geven.
Daarna lopen we naar de St. Pauluskirche, waar een door E.F. Walcker & Cie gebouwd orgel staat (1895). We kunnen hier luisteren naar een concert door opnieuw mevr. Arnsmeier. Aansluitend spelen de aangemelde organisten.

Op donderdag 8 oktober rijden we naar de Sankt Andreaskirche in Ostönnen. We krijgen hier een kort concert door Gijsbert Lekkerkerker op een van de oudste bespeelbare orgels in Duitsland (1430/1586).
Vervolgens gaan we naar Oelinghausen en bezoeken daar de kloosterkerk. Eerst luisteren we naar een concert door Stefan Madrzak, Domorganist in Soest, op het Klausing orgel (1717), daarna spelen de 15 aangemelde organisten.

De reis wordt afgelegd per luxe VIPtouringcar van Brouwer Tours.
Reisleidster is Hennie Lekkerkerker.

Voor meer informatie, prijzen en het boeken van deze reis: zie
www.orgelreizen.nl.


Groepsfoto orgelreis 2017 met bijna alle deelnemers, genomen in de kloostergang van de Dom in Trier


 

Klik hier om naar boven te gaan.


(C) 2012 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken