Orgellessen

Zoals je een vak leert aan een vakopleidingsschool, zo leer je hier orgel spelen of improviseren o.l.v. een vakkundige orgelleraar.
De privé lessen voor jong en oud, beginner of gevorderde, worden om de 14 dagen gegeven in de Hervormde Kerken te Veen, Puttershoek en Harmelen.
Vakgebieden: orgelmuziek,
improvisaties (koraal met 50 verschillende variaties), gemeentezang orgelbegeleiding, harmonieleer en orgelregister gebruik.


Voor informatie over en afspraken voor orgellessen kunt u contact opnemen per telefoon: 0348 - 444780 (tevens fax) of via het
contactformulier.


Orgel Herv. Kerk, Veen (foto Piet Bron)

Orgelspeeldag voor orgelleerlingen

Elk jaar wordt voor orgelleerlingen een orgelspeeldag op een groot en/of beroemd orgel gehouden. De orgelleerlingen krijgen zo de ervaring om op zo'n orgel te spelen. Elke leerling kan 1 tot 1,5 uur vrij spelen.

Op maandag 23 maart 2015 van 10-22 uur is een speeldag georganiseerd op het toen pas gerestaureerde Bätzorgel in de Ronde Lutherse kerk aan de Singel in Amsterdam.


Op 12 en 13 oktober 2015 is de orgelspeeldag gehouden op het Cavaillé-Coll orgel in St. Omer (Fr.).


Op 11 november 2016 is de speeldag georganiseerd in de Oude kerk in Delft, waar 7 leerlingen gespeeld hebben.


Op 10 oktober 2017 is de orgelspeeldag weer op het Cavaillé-Coll orgel in St. Omer (Fr.) geweest.

Op 27 september 2018 was de orgelspeeldag in de Grote kerk van Dordrecht en op 8 november 2018 in de Nieuwe kerk van Delft.

In 2019 waren de orgelspeeldagen in de Bovenkerk te Kampen (6 september), Stefanuskerk te Hasselt (12 september) en St. Omer (Fr.) (22 oktober).

Voor fotoverslagen van de verschillende speeldagen, klik
hier.


Orgelspeeldagen St. Omer 22 oktober 2019

Op dinsdag 22 oktober 2019 staat een speeldag gepland voor orgelleerlingen en organisten in de kathedraal van St. Omer (Fr.). Daar staat een groot Cavaillé-Coll orgel met 50 sprekende registers, verdeeld over 4 klavieren en pedaal. Het orgel is gebouwd in 1852.

Voor meer informatie over het orgel, zie
- de
site van de Kathedraal (in Franse taal)
-
Wikipedia (in het Duits)

St. Omer ligt net over de Belgisch-Franse grens en is een prachtig historisch stadje. Het is met de auto via Lille ca. 320 km vanaf Utrecht en ongeveer 3,5 uur rijden.


De deelnemers kunnen 1,5 uur per persoon op het Cavaillé-Coll orgel spelen waarbij Lekkerkerker u, indien gewenst, zal helpen met het registreren.
Mogelijk kunnen sommige deelnemers met elkaar meerijden.
Op dit moment is er nog ruimte voor organisten om dit orgel ook te bespelen.
Opgave aan via email aan acg.lekkerkerker@planet.nl of telefonisch 0348 444 780.


St.Omer - Cavaillé-Coll orgel

Kerkorgel en improvisatielessen

Kerkorgel - of improvisatielessen

Improviseren is te leren net als een andere taal: ontwikkel vanaf 1 okober uw talenten en leer in 10 maanden tien koraalvariaties:
- Koraal
- Duo
- Toccatine
- Scherzo
- Andante
- Cantilena
- Fantasia
- Alla Beethoven
- Koraalfuga en
- Toccata.


Orgel Herv. Kerk, Harmelen

Docent: Gijsbert Lekkerkerker
Lesplaatsen: Hervormde kerken in Harmelen, Veen, Puttershoek en Oud-Beijerland.

Burg. Timmermanslaan 127
3481 BR Harmelen


Telefoon: 0348 - 444780


U kunt ook contact opnemen via het
contactformulier.


Orgel Herv. Kerk, Puttershoek

Kerkorgel leerlingen van Gijsbert Lekkerkerker zijn kerkorganist in Woerden, Zegveld, Kockengen, Kamerik, Zegveld, Waarder, Hekendorp, Oudewater, Polsbroek, Benschop, Maartensdijk, IJsselstein, Jaarsveld, Breukelen, Nieuwer ter Aa, Ter Aar, Puttershoek, Oud-Beijerland, Melissant, Middelharnis, 's-Gravenzande, Sprang Kapelle, Waspik, Sleeuwijk, Barneveld en Veenendaal.


Van Oekelen orgel Dorpskerk, Oud-Beijerland

Govert Verduin op het Pels & Van Leeuwen orgel Hervormde Kerk, Veen Jessica v.d. Lee op het Pels & Van Leeuwen orgel Hervormde Kerk, Veen
Caroline van Esch op het Pels & Van Leeuwen orgel Hervormde Kerk, Veen Maarten van Kapel op het Pels & Van Leeuwen orgel Hervormde Kerk, Veen
Niels van Klingken op het Pels & Van Leeuwen orgel Hervormde Kerk, Veen Marco Wijntje, heeft les op het Van Oekelen orgel, Oud Beijerland.
 
Leon Pietersen, heeft les op het Van Oekelen orgel, Oud Beijerland.  
   

In het fotoarchief staan nog meer foto's, gemaakt tijdens de speeldagen, van orgelleerlingen.


(C) 2012 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken